20 november: Internationale Dag van de Rechten van het Kind

In veel landen is dit een (inter)nationale feestdag. Een kind heeft recht op bescherming, veiligheid en verzorgen. Een kind heeft ook recht op onderwijs. Middels goed onderwijs is een kind in staat om een bijdrage te leveren aan de community waarin hij of zij is geboren, en soms ook ver daarbuiten.

MM Foundation zet zich in voor onderwijs initiatieven in landen waar onderwijs niet zo vanzelfsprekend is als in Nederlands. Sri Lanka is om dit moment het focusgebied.

Lees meer

MM Pre-school 2 als veilige leeromgeving

Februari 2021
MM Pre-school 2 has become a model Pre-school for the Batticaloa Region in Sri Lanka.

Thanks to our donors MM Pre-school 2 is equipped with all measurements to secure a health and safe working environment for children and teachers.

Lees meer

Landscaping

Maart 2020
Landschapsaanleg als onderdel van het waterpoject rond MM Pre-school 2. Dit wordt uitgevoerd door technici met de medewerking van de leraren.

Lees meer

Waterproject bij Pre-school 2

Januari 2020
We zijn gestart!

Rondom het terrein van MM Pre-school 2 zetten we in samenwerking met Wilde Ganzen een waterproject op. Dit in het kader van 'Klein project, groot verschil'.

Het waterproject gaat voor de kinderen van MM Pre-school 2 inderdaad een groot verschil maken: er komt een gecontroleerde toevoer van veilig drinkbaar water, en daarmee is een moestuin mogelijk om van te eten en te leren. Landscaping vindt plaats om overstromingen op te vangen. En dat alles op een kindvriendelijk terrein.

Lees meer

Schools are gradually reopening

May 2020
Schools in Sri Lanka are in the process of transferring home-education back to education within the school buildings. Although the kids were very motivated to do their schoolwork from home, the kids are happy to go to school again.

Thanks to the Wilde Ganzen / MM Foundation project ‘klein project groot verschil’, this process can be done in a controlled way. One of the measurements taken is the flyer designed by local partner BEdS with hygienic instructions for the kids.